RSS Feed
Novosti
Sep
24

Kyocera Document Solutions je nedavno predstavila još jedno rješenje za rad sa dokumentima: Kyocera Cloud connect.

Cloud Connect je aplikacija koja omogućava skeniranje dokumenata na MFP uređaju u oblak ali i štampanje dokumenata pohranjenih u oblaku, preko Evernote® ili Google Drive™ usluga.  Cloud connect omogućava jednostavan i zaštićen pristup dokumentima u oblaku i isključuje upotrebu PC-ja, tableta ili pametnog telefona. Korisnici se mogu prijaviti, skenirati dokumente i pohraniti ih na njihov račun pri Google Drive™ ili Evernote® direktno pomoću ekrana osjetljivog na dodir na Kyocera MFP uređaju. Obrnuto, ako je potrebno štampanje dokumenata pohranjenih na  Google Drive™ ili Evernote® , korisnici mogu štampati direktno na uređaju dokumente tipa JPEG, PDF i TIFF uz mogućnost pretrage dokumenata.  Cloud Connect je dio Kyocerine HyPAS otvorene platforme dizajnirane za optimizaciju performansi vrhunskih Kyocera MFP uređaja kroz podesive integrisane aplikacije koje pojednostavljuju radne procese.Cloud connect


Opširnije »



Sep
18
Novi uređaji Kyocera TASKalfa dobili certifikat AirPrint
Poslao Kemal Muderizovic on 18 September 2013 08:44 AM
AirPrint1AirPrint je tehnologija kompanije Apple, koja omogućava štampanje dokumenata sa uređaja pogonjenih iOS ili OS X operativnim sistemom bez potrebe za posebnim aplikacijama ili driverima. Tako korisnici uređaja Apple iPhone, iPAD ili iPOD Touch mogu štampati fotografije, e-mail, web stranice ali i druge dokumente  na uređaje Kyocera TASKalfa. Trenutno su podržani modeli TASKalfa 3501i, 4501i, 5501i, 3051ci, 3551ci, 4551ci i 5501ci.

Upotreba tehnologije AirPrint je jednostavna i omogućava izbor osnovnih mogućnosti za štampu. Za zahtjevnije potrebe Kyocera nudi upotrebu rješenja Kyocera Mobile Print, koje podržava većinu mogućnosti i funkcija štampanja kao i mobilno skeniranje dokumenata. Osim Applovih uređaja, rješenje je jednostavno za upotrebu i na  Android uređajima. Za upotrebu Kyocera Mobile Print potrebno je instalirati besplatnu aplikaciju na uređaj. Kyocera Mobile Print je kao i AirPrint besplatno rješenje.

Opširnije »



Sep
9

Kyocera Document Solutions, jedan od vodećih svjetskih ponuđača rješenja za upravljenje dokumentima, je ponosno objavila, da su dva uređaja iz serije ECOSYS, ponovno primili priznanje »Izbor ljeta«, koje dodjeljuje testni laboratorij za ispisne uređaje Buyers Lab (BLI). BLI je nagradio uređaje Kyocera Ecosys FS-4100DN i FS-4200DN sa izborom ljeta 2013, kao izuzetne A4 crno-bijele štampače namijenjene radnim grupama srednje veličine.

Štampači Kyocera, serije Ecosys su do sada primili više BLI nagrada. Pored FS4300DN, su FS-4100DN i FS-4200DN pohvaljeni za razne mogućnosti koje poboljšavaju radne procese, pružaju kvalitetan ispis, brzinu štampe i nizak TCO (Ukupni troškovi vlasništva). Posebno je bila pohvaljena nova pogonska aplikacija za naprednu upotrebu raznih mogućnosti i jednostavnost upotrebe.

U dvomjesečnom BLI-jevem strogom i temeljitom testu izdržljivosti su uređaji FS-4100DN i FS-4200DN uradili 100.000 i 125.000 ispisa, bez potrebe servisiranja ili zastoja papira.

Visoka efikasnost uz minimalan uticaj na okoliš
FS-4100DN, uređaj brzine štampe 45 stranica u minuti je iskazao veliku efikasnost i natprosječnu brzinu ispisa prve stranice u PostScript-u.
Kvaliteta ispisa je nužna potreba te je FS-4200DN  bio pohvaljen za izuzetno oštar ispis, punu paletu polutonova i potpuno crnim nanosom crne boje.

Kyocera je poznata po brizi za okolinu pri razvoju cijele palete svojih priozvoda, zato ne iznenađuje potvrda i od strane BLI: »Kyocera daleko prestiže sve konkurentne proizvode i ostvaruje uspjeh u smanjenju TCO i smanjenju štetnog uticaja na okolinu « izjavio je Simon Plumtree, glavni urednik za Evropu u BLI.

Berthold Hurtz, Produktni direktor u Kyocera Document Solutions Europe B.V je izjavio: «Primljena priznanja »Izbor ljeta« nam podižu samopouzdanje i jača uvjerenje da naši korisnici i partneri dobijaju prave uređaje. Komponente dugog životnog vijeka i energetska efikasnost i ubuduće će biti u središtu naše razvojne i poslovne strategije.«



Opširnije »



May
29
BLI Test Lab preporučuje štampač FS-4100DN
Poslao Kemal Muderizovic on 29 May 2013 08:12 PM

Laserski štampač Kyocera FS-4100DN je na testiranju u laboratoriji Buyers Laboratory Inc. (BLI) dobio priznanje ‘Highly Recommended’.
 
Na dvomjesečnom testiranju, koje uključuje i test izdržljivosti u kojem je odštampano 100.000 stranica, Kyocerin štampač FS-4100DN se izvrsno pokazao. Ocjena BLI je da je taj crnobijeli ECOSYS štampač brzine štampe od minimalno 45 stranica u minuti, vrlo štedljiv i efikasan uređaj koji nudi nisku cijenu ispisane stranice i jednostavnost upotrebe. Zato je nagrađen certifikatom ‘Highly Recommended’ i posebno preporučen za upotrebu u srednjim i velikim radnim grupama.

Kompletan sadržaj testiranja možete preuzeti na linku:  BLI TEST

Više informacija o FS-4100DN


Opširnije »



Dec
18

Kyocera je predstavila je novu liniju štampača formata A4, koji mogu štampati brzinama od 40 do 60 stranica u minuti. Novi modeli štampača – FS-4300DN, FS-4200DN, FS-4100DN, FS-2100DN i FS-2100D – odlikuju se vrlo niskom tipičnom potrošnjom električne energije (Typical Electricity Consumption, TEC) i najnižim dodatnim troškovima ispisa u svojoj klasi. Svi su standardno opremljeni dugovječnim komponentama, kao što je ispisni bubanj, pomoću kojeg modeli FS-4300DN, FS-4200DN i FS-4100DN mogu ispisati čak 500000 stranica bez zamjene.

Više informacija


Opširnije »




Help Desk Software by Kayako Resolve